Pruimenplaattaart

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175-180?C. Halveer de pruimen, haal de pitten eruit en doe ze in een kom. Beboter de bakplaat en bestuif hem met bloem. Maak een bodemdeeg door alle ingredi?nten door elkaar te kneden. (Zeef de bloem voor een gelijkmatige verdeling van het bakpoeder.) Druk het deeg in een gelijkmatige dikte uit op de bakplaat, maak daarbij regelmatig de handen nat onder de kraan want dat werkt beter. Leg de gehalveerde pruimen (schilkant naar beneden) op het deeg op de bakplaat. Bestrooi de pruimen met een beetje kaneel en strooi er - als ze wat zuur zijn - een beetje suiker over.Maak het kruimeldeeg door alle ingredi?nten in een beslagkom te mengen. Gebruik hierbij een mixer. Zodra de massa korrelig begint te worden is het deeg klaar. Strooi de kruimelmassa over de pruimen en zet de plaat 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Pruimenplaattaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pruimenplaattaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Pruimenplaattaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept