Breng ruim water met azijn (1 deel azijn op 10 delen water) aan de kook en pocheer de eieren hierin ? 4 min. Spoel ze koud in ijswater en dep ze droog met een doek. Haal de eieren door het eiwit en rol ze dan door het paneermeel. Bewaar de eieren in de koelkast. Snijd twee stronkjes witlof in heel dunne reepjes en haal van het derde stronkje de blaadjes los. Kook de gevogeltefond met de slagroom en de truffeljus in een kleine pan in tot een goede sausdikte, klop de saus schuimig met een staafmixer. Bak de fijngesneden witlof in de olijfolie goudbruin in 2-3 min. Bak ook de blaadjes goudbruin. Breng ze op smaak met zout en peper en bestrooi ze met de peterselie. Frituur de eieren in ? 2 min. goudbruin in de hete maiskiemolie (180?C).
Gefrituurd Scharreleitje Met Gerookte Zalm, Gebraden Witlof is een recept van Smulweb.nl