Gefrituurd Scharreleitje Met Gerookte Zalm, Gebraden Witlof

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng ruim water met azijn (1 deel azijn op 10 delen water) aan de kook en pocheer de eieren hierin ? 4 min. Spoel ze koud in ijswater en dep ze droog met een doek. Haal de eieren door het eiwit en rol ze dan door het paneermeel. Bewaar de eieren in de koelkast. Snijd twee stronkjes witlof in heel dunne reepjes en haal van het derde stronkje de blaadjes los. Kook de gevogeltefond met de slagroom en de truffeljus in een kleine pan in tot een goede sausdikte, klop de saus schuimig met een staafmixer. Bak de fijngesneden witlof in de olijfolie goudbruin in 2-3 min. Bak ook de blaadjes goudbruin. Breng ze op smaak met zout en peper en bestrooi ze met de peterselie. Frituur de eieren in ? 2 min. goudbruin in de hete maiskiemolie (180?C).

Gefrituurd Scharreleitje Met Gerookte Zalm, Gebraden Witlof is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gefrituurd ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zeevruchten op Arubaanse stijl
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Alle geiten op een stokje
30 min Snack
Bekijk recept
Gefrituurd ijs met frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept