Piperade Basquaise Au Jambon

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schaal voorverwarmen. Uien en knoflook pellen en snipperen. Paprika′s schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden.In (hapjes)pan olie verhitten. Ui, knoflook en paprika ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tijmblaadjes van takjes rissen. Tomatenpuree en tijm aan paprikamengsel toevoegen. Ca. 10 minuten afgedekt zachtjes laten sudderen tot stevige puree ontstaat. In ruime kom eieren loskloppen met zout en cayennepeper. al roerend paprikapuree aan eieren toevoegen. eiermengsel terugscheppen in koekepan en al roerend eieren in ca. 8 minuten zachtjes laten stollen. Afgedekt warm houden. Plakken ham dubbelklappen. In koekepan boter smelten en ham in ca. 3 minuten zachtjes bakken, halverwege keren.Intussen in kopje peterselie fijnknijpen. Ham langs rand van schaal leggen. paprika-roerei in midden scheppen. Peterselie erover strooien.

Piperade Basquaise Au Jambon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met gekonfijte ui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met bleekselderij en kaas
20 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met roggebrood met ham en paté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Piperade met Bayonneham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Piperade
45 min-
Bekijk recept
Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)
45 min
Bekijk recept
Piperade met kabeljauw
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept