De tomaten circa 20 seconden in kokend heet water onderdompelen, onder koud water afspoelen, ontvellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De olijfolie in de ovenvaste schaal (onafgedekt) in 2,5 minuten op vol vermogen heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) 3,5 minuten op vol vermogen fruiten. De ongewassen rijst toevoegen en deze (onafgedekt) in circa 5 minuten op vol vermogen goudgeel laten worden. Tussendoor tweemaal roeren. De kip, salami, ham, Spaanse peper, paprika, kippenbouillon, sherry, droge kruiden en zout naar smaak erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 17 minuten op vol vermogen verwarmen tot zowel de rijst als de kip gaar zijn. Tussendoor tweemaal omscheppen. Tot slot de blokjes tomaat toevoegen en het gerecht nog 2,5 minuten op vol vermogen verwarmen tot het door en door heet is. Bestrooid met peterselie serveren.
Paella Van De Arme Man is een recept van Smulweb.nl