Rum Banaan

4
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de bananen en snijd ze overlangs doormidden. Smelt de boter en voeg er de bruine suiker, sinasappelsap en citroensap toe. Laat dit al roerend aan de kook komen. Temper de hittebron en laat het mengsel ca. 5 min. koken tot een tamelijk dikke siroop is ontstaan. Leg de gehalveerde bananen in de siroop laat ze in ca. 3 min. warm worden. Keer ze af en toe om in de saus. Roer er koffielikeur door. Schenk de rum in een pollepel en houd deze voorzichtig boven de gasvlam. Houd de lepel scheef als de rum warm is, zodat de vlam er in kan slaan. Schenk de brandende rum over de bananen en serveer het gerecht nog brandend.

Rum Banaan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min Snack
Bekijk recept
Ananas toetje van de BBQ
20 min - Nagerecht
Bekijk recept