Nasi-goreng: Doe de gesnipperde ajuin in de wok en laat eventjes bakken. Voeg het spek toe, samen met de tomaten, thym en laurier. Eventjes laten sudderen. Ondertussen de basmati-rijst laten koken. Roer de eieren in een apparte pan, en voeg toe aan de inhoud van de wok. Los de inhoud van het nasi-goreng kruidenmengsel op in wat water en voeg toe aan de wok. Voeg eveneens de doperwten toe; het geheel nog wat laten sudderen. Voeg als laatste ook de rijst toe, en meng alles goed door elkaar. Vleeskoek: Doe het gehakt in een grote kom, en meng daardoor de ajuintjes, het paneermeel, de mosterd en ketchup. Goed met de handen door elkaar kneden; breng op smaak met peper en zout. Daarna wat boter in de pan laten smelten, en daarin het stuk bereid gehakt brengen, zet een deksel op de pan, en laat ongeveer een half uur tot 3 kwartier op een zacht vuurtje bakken. Smakelijk!