Pilaf Met Kip En Tomaat

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in de braadpan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak die ca. 3 minuten mee. Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie. Voeg naar smaak zout en peper en de paprikapoeder toe. Roer de tomatenblokjes met het vocht, de slagroom en de peterselie erdoor. Schenk er zo veel bouillon bij dat het geheel ca. 1 cm onderstaat. Breng het vocht aan de kook en laat het gerecht, afgedekt op heel laag vuur, ca. 30 minuten pruttelen tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Snijd intussen de schoongemaakte kerstomaatjes in vieren. Schep de kerstomaatjes door het gerecht en breng het geheel nog op smaak met zout en peper.

Pilaf Met Kip En Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip pilaf met spitskool en sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Pilav met kikkererwten en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtenpilav
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilaf met zalm en limoen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept