Appel-amandelgebak

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het ei et de suiker, daarna met de bloem en het zout, tot een korrelig deeg. Stukjes boter doorroeren tot het mooi egaal is. Maak een deegbal, zet hem een uur in de koelkast. Meng amandelen, kaneel en suiker met de eierdooiers. Voeg twee geraspte appelen met wat citroensap bij dit mengsel. Het tot sneeuw geklopte eiwit doorspatelen. Schik het uitgerolde deeg in een beboterde taartvorm. Schep de vulling erop. Druk de overige, geschilde, doorboorde en gehalveerde appelen in de taartvulling. Kerf de bolle kanten in, bestrijk met bessenjam. Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 220?C.

Appel-amandelgebak is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toucinho do céu
35 min
Bekijk recept
Amandelgebak met verse vijgen
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelgebak
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept