Witbrood in plakken snijden. Sjalot en knoflook schillen en fijn snipperen. Hazelnoten en kruiden fijn hakken. De broodplakken met de lauwwarme melk overgieten en in laten trekken. De sjalotten- en knoflooksnippers in olijfolie glazig bakken en de kruiden toevoegen. Alles laten afkoelen en dan met het gehakt, eigeel, brood, parmezaan en kruiden vermengen. Uit de massa kleine balletjes draaien. (kleine tip: om de balletjes even groot te krijgen moet je eerst een lange rol maken en daar gelijke stukken van afsnijden. Hiervan draai je dan de balletjes) Het paneermeel met de gehakte hazelnoten vermengen. Hierdoor de gehaktballetjes rollen. Olijfolie verhitten en de balletjes hierin frituren. In ruim gezouten (zeezout) water de macaroni al dente koken, met koud water afspoelen, uit laten lekken en met een beetje olijfolie door roeren. De basilicumblaadjes door de tomatensaus roeren. Een ovenschotel met boter insmeren en eerst met een beetje tomatensaus vullen. Hierop komt een laag macaroni, parmezaan, tomatensaus, taleggioplakken en erwten. Daarop de helft van de gehaktballetjes. Vervolgens weer een laag macaroni, parmezaan enz. Dan de rest van de gehaktballetjes en eindigen met de macaroni. Het geheel met tomatensaus bestrijken en bestrooien met de resterende parmezaan. Tot slot met enkele vlokjes boter beleggen. In een voorverwarmde oven van 200 graden (bovenhitte) gratineren. De schaal uit de oven nemen en direct serveren.
Gegratineerde Macaroni Met Kalfsgehaktballetjes is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Luxe koninginnenhapje van minikapoen en boschampignons, truffelolie