Verhit wat boter in een braadslede, kruid het vlees met peper en zout en braad het dan in de braadslede gedurende 20 tot 30 minuten. Was intussen de peterselie, pluk de blaadjes van de stelen, laat uitlekken en hak fijn. Schil dan met een dunschiller de asperges van de kop naar de voet en snijd onderaan 2 cm weg. Kook dan de asperges gedurende 8 minuten (dikke assperges iets langer) in gezouten water en laat ze daarna uitlekken op een doek. Klop in een pannetje met dikke bodem de eidooiers, het citroensap, wat peper en zout tot een stevig schuim. Werk bij voorkeur in een warmwaterbad met water dat net niet kookt. Neem het pannetje uit het warmwaterbad, roer er enkele klontjes boterdoor. Neem het vlees uit de braadslede, giet overtollig braadvet weg, deglaceer de bodem van de braadslede met wat water en laat dit dan inkoken. Snijd het vlees in plakken, leg deze op een serveerschotel, schik de asperges erop met de kopjes naar buiten, giet een beetje saus over de onderste helft van de asperges, strooi er een beetje van de peterselie over. Geef de rest van de saus apart vermengd met de rest van de peterselie en serveer de braadjus afzonderlijk.
Rosbief (Gebraden) Met Asperges In Hollandaise Saus is een recept van Smulweb.nl