Gevulde Artisjok A Ma Maniere

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de artisjokken en knip de puntige blaadjes netjes bij. Kook de artisjokken ca. 25 minuten in water met citroensap (tegen verkleuring) en zout naar smaak. Laat ze daarna uitlekken, verwijder het hooi in de vruchten. Maak een roux van boter en bloem, voeg al roerend geleidelijk de melk hieraan toe. Doe de rijst, de ham in reepjes gesneden en de schoongeborstelde champignons, in stukjes gehakt erbij. Bestrooi het geheel met zout, peper en een snufje nootmuskaat en roer er nu de room door op een laag vuur. Vul de artisjokken met deze ragouten beleg ten slotte met een stukje ganzelever. Warm ze nog 10 minuten in het midden van de oven bij een temperatuur van 200 graden.

Gevulde Artisjok A Ma Maniere is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zonnevisfilet op pasta rosso
0 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept