Amandelkip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kip in vieren en bak de stukken snel aan in een gedeelte van de boter en olie. Voeg dan zout en peper toe. Doe er wat koude boter bij en laat de stukken zachtjes in ruim een half uur gaar braden. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Hak de levertjes fijn. Hak of maal de amandelen. Fruit amandelen en levers met broodkruim en fijngewreven teentje knoflook in de rest van de boter. Voeg dan de peterselie toe. Nog even verder fruiten, dan room met citroensap, en de bouillon toevoegen. Alles even goed omscheppen, doorroeren en zachtjes enkele minuten laten stoven. Leg de stukken kip in een schaal met wat van de saus eromheen.

Amandelkip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelkip met sinaasappelsap
Bekijk recept

Amandelkip met sinaasappelsap
Bekijk recept