Rijt Met Chinese Kool

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Maak de pepertjes schoon (verwijder eventueel de zaadjes; die zijn het scherpst) en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Kook de koolrepen ca 2 min in ruim kokend water en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok (of braadpan) en fruit de ui- en knoflooksnippers en de helft van de reepjes peper ca 2 min; voeg het gehakt toe en roerbak het rul en grijs. Strooi de paprikapoeder en de verkruimelde bouillontablet erover en roer de ketjap erdoor. Schep de gare rijst door het gehaktmengsel. Meng de zure room met de rest van de peperreepjes en de koriander; schep het mengsel door de koolrepen. Serveer het rijst-gehaktmengsel met de kool.

Rijt Met Chinese Kool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

RIJT UIT INDIA
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept