Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Maak de pepertjes schoon (verwijder eventueel de zaadjes; die zijn het scherpst) en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Kook de koolrepen ca 2 min in ruim kokend water en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok (of braadpan) en fruit de ui- en knoflooksnippers en de helft van de reepjes peper ca 2 min; voeg het gehakt toe en roerbak het rul en grijs. Strooi de paprikapoeder en de verkruimelde bouillontablet erover en roer de ketjap erdoor. Schep de gare rijst door het gehaktmengsel. Meng de zure room met de rest van de peperreepjes en de koriander; schep het mengsel door de koolrepen. Serveer het rijst-gehaktmengsel met de kool.
Rijt Met Chinese Kool is een recept van Smulweb.nl