De artisjokken onder stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. De stengel en de bladpunten wegsnijden. Het hooi verwijderen en de artisjokken opnieuw wassen. Het artisjokkenvlees met citroensap besprenkelen en even laten marineren. Vervolgens in ruim kokend water met zout 15-20 minuten zachtjes laten koken, uit de pan halen en laten afkoelen. De twee soorten ham in heel kleine dobbelsteentjes snijden. De hardgekookte eieren halveren, het eigeel eruit halen en door een zeef wrijven. De hamdobbelsteentjes met het eigeel vermengen. Druppeltje voor druppeltje de olijfolie door de massa roeren, totdat deze cremeachtig is geworden. Met zwarte peper op smaak brengen en de artisjokken ermee vullen. Mayonaise door de zure room roeren, met citroensap, peper, zout en wat suiker op smaak brengen.Voorbereiding :van de dressing Van sherryazijn, citroensap, citroenschil, zout en knoflook een dressing roeren en die met peper op smaak brengen. Dragon wassen, laten uitlekken, fijnhakken en door de dressing roeren. De marinade over de artisjokken gieten. En die minstens 4-5 uur in de koelkast laten marineren.
Gouden Toren Van Artisjokken is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta