Doe de verse gist, als je die gebruikt,het zout, olijfolie en mout extract in een grote kom. Voeg geleidelijk het gedroogde gist water of het warme water toe, terwijl je met een lepel of vork blijft roeren, totdat het een samenhangend deeg wordt. Kneed het deeg totdat het een zacht deeg is en breek er dan steeds deegstukjes af ter grootte van een walnoot( gewicht per stuk: 15-20 g) en rol ze snel uit tot dikke"worstjes".Gebruik hierbij een heel klein beetje bloem. Leg de "worstjes", een voor een, op een NIET bebloemd werkvlak, en rol ze uit tot ong. 24 cm in lengte en ong. 5 mm dik. Het is belangrijk om hierbij geen extra bloem te gebruiken, anders rollen ze niet makkelijk uit, maar blijven ze "slippen". Leg de stengels op licht ingeoliede bakpapiervellen. Een alternatief hiervoor kan het volgende zijn: Doe het deeg in een spuitzak met een spuitmond van 5 mm doorsnede en spuit zo 24 cm lange repen op het bakpapier. Verwarm de oven voor op 200?C. Bedek ze met een schone doek en laat het op een warme plaats ong. 10 minuten rijzen. Bak de soepstengels in de oven 10 minuten, of totdat ze er goudbruin uitzien,haal ze uit de oven, keer ze om en bak ze nogmaals 10-15 minuten totdat ze hard en knapperig zijn.
Grissini (Soepstengels) is een recept van Smulweb.nl