Venkelsoep Met Hollandse Garnalen

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de venkel schoon en bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd venkel en aarappel in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin venkel, aardappel en bosui zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en laat de groenten in 15 minuten gaar koken. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Scheur de basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte sinaasappelschil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat peper en zout. Pureer de groenten in de bouillon met de staafmixer tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm even goed door. Op smaak brengen met wat peper en evt. zout. Schep de venkelsoep in 4 voorverwarmde soepborden, en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met het venkelgroen.

Venkelsoep Met Hollandse Garnalen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelsoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool venkelsoep
Bekijk recept