Rodekool-roomsoep

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de ui ca. 5 min. in de olie. Voeg de rodekool toe (houd 4 plukjes achter) en bak deze op zacht vuur 10 min. mee zonder hem bruin te laten kleuren. Voeg bouillon, aardappel, laurierblad en tijm toe en laat alles 30 min. zachtjes koken tot de kool zacht is. Verwijder laurier en tijm, pureer de soep en zeef hem eventueel. Breng de soep weer aan de kook met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Frituur de achtergehouden rodekool in gedeelten in de hete frituurolie en garneer de soep daarmee.

Rodekool-roomsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept