Zuurkoolsoep Met Chorizo

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan. Bak de ui glazig en voeg de bloem toe. Laat dit bloemmengsel al roerend in ca. 3 minuten gaar worden, maar niet verkleuren. Voeg geleidelijk en al roerend 1 liter water toe aan het bloemmengsel. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en breng de bouillon aan de kook. Laat intussen de zuurkool uitlekken en hak deze fijn. Voeg de zuurkool toe aan de bouillon en laat de soep afgedekt ca. 30 minuten op een laag vuur koken. Was en snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Klop de zure room met een beetje van de soep los en meng de room door de soep. Breng op smaak met zout en peper en laat de soep niet meer koken. Snij de chorizo in blokjes en voeg deze samen met de bosui toe.

Zuurkoolsoep Met Chorizo is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolsoep met kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse zuurkoolsoep met gerookte kip
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijke zuurkoolsoep met aardappel en spek
60 min-
Bekijk recept