Bearnaisesaus

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de boter op een heel zacht vuur smelten (indien nodig au bain-marie), zonder te roeren. Als ze volledig gesmolten is, schuimt u ze af en laat u ze afkoelen. Snipper intussen de sjalotten. Doe ze in een steelpan met de azijn, de peper en 1 soeplepel gehakte dragon. Laat sudderen tot er slechts een vierde van de vloeistof overblijft. Neem de pan van het vuur, voeg er koud water bij en filtreer het mengsel. De vloeistof die u bekomt doet u opnieuw in de pan. Verwarm de pan au bain-marie, doe er de eidooiers bij en klop krachtig met een garde tot u een schuimende substantie krijgt zoals bij een sabayon. Neem de pan van het vuur en voeg er beetje bij beetje de geklaarde boter bij. Blijf goed mengen. Breng op smaak, doe er de gehakte kervel bij en de rest van de dragon.

Bearnaisesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept