Citroenrijst (nimbu Chawal)

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit intussen de ghee of plantaardige olie in een pan boven een matig hoge vlam en voeg het komijnzaad, het mosterdzaad en het kaneelstokje eraan toe. Als de komijnzaadjes van kleur veranderen kunt u de fijngehakte groene Spaanse peper erbij doen en daarna de uitgelekte rijst. De rijst al roerende 2 a 3 min. bakken. Wanneer de korrels doorschijnend beginnen te worden, het gezouten water erbij doen en aan de kook brengen. Een minuut laten doorkoken. (Als u een gele rijst wilt hebben, kunt u de kurkuma tegelijk met het water toevoegen). Zet het deksel op de pan, draai de vlam laag en laat de rijst (zonder te roeren) ongeveer 18 minuten zachtjes pruttelen, of totdat al het water opgenomen is. Neem het deksel van de pan en verwijder de stukjes kaneel. Sprenkel het citroensap over de rijst en doe er wat klontjes boter op. Laat de rijst nog 2 a 3 minuten open op het vuur staan. Garneer iedere portie met een schijfje citroen en een takje peterselie.

Citroenrijst (nimbu Chawal) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kesari Chawal
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kesari Chawal
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kesari Chawal
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken mosselen met romige citroenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenrijst
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken kip met citroenrijst en kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept