Verhit intussen de ghee of plantaardige olie in een pan boven een matig hoge vlam en voeg het komijnzaad, het mosterdzaad en het kaneelstokje eraan toe. Als de komijnzaadjes van kleur veranderen kunt u de fijngehakte groene Spaanse peper erbij doen en daarna de uitgelekte rijst. De rijst al roerende 2 a 3 min. bakken. Wanneer de korrels doorschijnend beginnen te worden, het gezouten water erbij doen en aan de kook brengen. Een minuut laten doorkoken. (Als u een gele rijst wilt hebben, kunt u de kurkuma tegelijk met het water toevoegen). Zet het deksel op de pan, draai de vlam laag en laat de rijst (zonder te roeren) ongeveer 18 minuten zachtjes pruttelen, of totdat al het water opgenomen is. Neem het deksel van de pan en verwijder de stukjes kaneel. Sprenkel het citroensap over de rijst en doe er wat klontjes boter op. Laat de rijst nog 2 a 3 minuten open op het vuur staan. Garneer iedere portie met een schijfje citroen en een takje peterselie.
Citroenrijst (nimbu Chawal) is een recept van Smulweb.nl