Breng water aan de kook in de soeppan.Voeg de mosselen,olijfolie en peper naar smaak toe.Sluit de pan goed af en kook de mosselen 5 min.,tot ze openstaan.Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en gooi de gesloten mosselen weg.Zeef het kook vocht en bewaar 1,2L.Haal de mosselen uit de schelpen.Smelt de boter in een schone pan .Bak het spek,de ui en knoflook 5 min.onder af en toe roeren.Roer de bloem erdoor en warm het geheel 1 min. op.Roer geleidelijk het kookvocht,op 2 el.na,erdoor en breng het aan de kook.Voeg de aardappels toe en kook het geheel 5 min.Voeg de pasta toe en kook het geheel nog eens 10 min.Roer de room en het citroensap erdoor en breng het op smaak met peper en zout.Voeg de mosselen toe.Roer de eierdooiers los met overgebleven kookvocht,roer dit door de soep en kook de soep 4 min.,tot de soep dik is