Gegratineerde Mosselen

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De mosselen laten weken in een bak met water. Alle mosselen die beschadigd zijn of niet dicht gaan, eruit halen. Mosselen in een ruime pan koken met de groente, wijn en eventueel aanvullen met water. Na de eerste kook, de mosselen omscheppen en nog een keer laten koken totdat alle mosselen open staan (mosselen die gesloten blijven, weggooien) De mosselen afgieten in een vergiet. De helft van de schelpen (zonder mossel) weggooien. De andere helft van de schelpen met daarin de mossel naast elkaar in een ovenschaal leggen. Oven voorverwarmen op 200 gr. Kaassaus bereiden zoals aangegeven. De kaassaus over de schelpen gieten en de geraspte kaas erover strooien. Hierna een nieuwe laag mosselen (in de schelp) leggen en overgieten met saus en geraspte kaas. Dit herhalen totdat de mosselen zijn verwerkt. De schaal 30 minuten in de oven plaatsen.

Gegratineerde Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept