De mosselen laten weken in een bak met water. Alle mosselen die beschadigd zijn of niet dicht gaan, eruit halen. Mosselen in een ruime pan koken met de groente, wijn en eventueel aanvullen met water. Na de eerste kook, de mosselen omscheppen en nog een keer laten koken totdat alle mosselen open staan (mosselen die gesloten blijven, weggooien) De mosselen afgieten in een vergiet. De helft van de schelpen (zonder mossel) weggooien. De andere helft van de schelpen met daarin de mossel naast elkaar in een ovenschaal leggen. Oven voorverwarmen op 200 gr. Kaassaus bereiden zoals aangegeven. De kaassaus over de schelpen gieten en de geraspte kaas erover strooien. Hierna een nieuwe laag mosselen (in de schelp) leggen en overgieten met saus en geraspte kaas. Dit herhalen totdat de mosselen zijn verwerkt. De schaal 30 minuten in de oven plaatsen.
Gegratineerde Mosselen is een recept van Smulweb.nl