Bereid het pizzadeeg, meng 500 gram bloem, 8 gram gedroogde gist, 30 centiliter water, 1 koffielepel zout, 1 eetlepel olijfolie, kneed het deeg en laat het op een warme plaats rijzen. Verwarm de room samen met een takje tijm op een zacht vuur, voeg zout en peper toe. Pel de teentjes look, verwijder de kiem en voeg de geplette teentjes aan de room toe. Laat 10 minuten koken en laat vervolgens trekken. Verwarm de oven op 190graden. Was, droog en hak de basilicum en peterselie. Rol het pizzadeeg uit op een met meel bestrooide plank. Strooi de kruiden over het deeg en peper en zout over de lamsbout en plaats deze op het deeg, voeg de laurierblaadjes en het takje tijm toe. Sluit het deeg over de lamsbout door de randen van het deeg te bevochtigen en samen te drukken. Plaats gedurende 50 minuten in de verwarmde oven. Schil de asperges en laat ze 15 minuten in gezouten water gaar worden. Haal de lamsbout uit de oven en laat enkele minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Verwarm de lookroom. Dien de lamsbout op samen met de asperges waarover u de lookroom hebt gegoten. Versier met peterselie en basilicumblaadjes.
Moederdagrecept Lamsbout In Deeg Met Asperges En Looksaus. is een recept van Smulweb.nl