Erwtensoep

0
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit het vlees stuk voor stuk aan in de te gebruiken pan en houdt dit warm op een schaal. Fruit knoflook en ui aan, niet diepbruin laten worden ! Fruit knolblokjes en preiringen LICHT mee. Doe het vlees weer in deze pan, opwarmen en afblussen met 1 liter warm water. Doe de zwoerd, selderij, 3 liter water,1 liter fond, erwten en kruiden erbij. Laat 1 uur licht sudderen, af en toe roeren. Na 1 uur op smaak afmaken: eventueel zout, cayennepeper en 1 scheut whiskey en/of citroensap toevoegen.Het vlees van de botten afhalen,en eventueel vet verwijderen.In stukken snijden en weer in de soep doen. Nog even laten sudderen, en water ter verdunning toevoegen.

Erwtensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept