1 Verhit 1 eetl. olie in de koekenpan. Doe de plakjes ontbijtspek erbij en bak ze op een matig vuur knapperig en bruin. Keer ze een paar keer om. Draai het vuur lager en schep het spek met een schuimspaan op een bord.
2 Doe de soepgroenten in de koekenpan en bak ze ongeveer 2 min. Schep ze om met een houten lepel. Doe het vuur uit.
3 Zet de oven aan op 200 gr. C. Doe wat olie op een stukje keukenpapier en vet de bakplaat daarmee in.
4 Doe het bakmeel in een beslagkom. Roer in een andere kom de kwark, 6 eetl. olie, de melk en het zout goed door elkaar.
5 Was je handen. Maak een kuiltje in het meel en doe het kwarkmengsel erin. Roer het met een houten lepel door het meel. Als je niet meer goed kunt roeren, kneed je het deeg goed door elkaar met je handen.
6 Maak het aanrecht schoon en droog en bestrooi het met wat bloem. Leg het deeg op het aanrecht en rol het met de deegroller uit tot een lap, die ongeveer even groot is als de bakplaat. Doe wat extra bloem op de roller als het deeg eraan plakt. Als je geen deegroller hebt, kun je het deeg ook met je vingers platdrukken op de bakplaat.
7 Leg de deegplak op de plaat. Druk het deeg met je vingers in alle hoeken. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
8 Smeer de tomatenpuree met een mes uit over het deeg. Strooi de italiaanse kruiden erover.
9 Verdeel de speklapjes over de tomatenpuree. 1
0 Verdeel de soepgroenten over het deeg en strooi de kaas eroverheen. 1
1 Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 25 min. gaar. Haal de bakplaat met ovenhandschoenen uit de oven. Zet de bakplaat op een dienblad op tafel en snijd de pizza in stukken.
Plaatpizza Met Soepgroenten is een recept van Smulweb.nl