-Haal het gebraad uit de marinade en dep goed droog. -Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het gebraad goudbruin aan alle kanten. -Giet er een beetje vocht van de marinade bij, dek af en laat gedurende 50 min. bakken. -Giet er tussenin nog wat marinadevocht bij zodat het vlees niet aanbakt. -Schep ondertussen de groenten uit de marinade. -Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de marinadegroenten in. -Laat al roerend even goed stoven en giet er dan het marinadevocht bij. -Laat 10 min. goed doorkoken. -Giet door een zeef. -Kruid het vlees met peper en zout zodra het gaar is (het mag nog lichtrosé zijn). -Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. -Giet circa de helft (hangt er van af of u veel of minder saus verkiest) van de gezeefde marinade in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. -Laat even goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. -Voeg de portogelei toe en laat smelten. -Neem de saus van het vuur en klop er met de garde nog 1 eetl. koude boter door. -Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Gemarineerd Everzwijnengebraad is een recept van Smulweb.nl