Wrijf het vlees in met zout en kerrie leg het in de vochtige schotel, die met boter bestreken is en dek de kip af met plakjes spek (wat ik doe is de kip al voorbakken in de braadpan). Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250 c stand 5 en braad de kip 45 minuten. (als je het al voorgebakken hebt korter). Laat intussen de ananas uitlekken en snijd ze klein. Vermeng de soepgroenten met de uit en prei de eschilde en in blokjes gesneden appelen, de gembersaus, de tomatenpuree, kerrie en de warmgemaakte wijn en vocht van de ananas. voeg dit engsel bij de kip en laat het geheel verder gaar stoven in ca 1/2 uur. Haal de kip uit de oven, en snijd ze in kleine stukjes, strooi hetsauspoeder door het vocht en laat het in de oven in ca. 5 minuten binden. Maak de saus af met de zure room en leg de kipstukjes terug in de saus.