Kip In Kerriesaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf het vlees in met zout en kerrie leg het in de vochtige schotel, die met boter bestreken is en dek de kip af met plakjes spek (wat ik doe is de kip al voorbakken in de braadpan). Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250 c stand 5 en braad de kip 45 minuten. (als je het al voorgebakken hebt korter). Laat intussen de ananas uitlekken en snijd ze klein. Vermeng de soepgroenten met de uit en prei de eschilde en in blokjes gesneden appelen, de gembersaus, de tomatenpuree, kerrie en de warmgemaakte wijn en vocht van de ananas. voeg dit engsel bij de kip en laat het geheel verder gaar stoven in ca 1/2 uur. Haal de kip uit de oven, en snijd ze in kleine stukjes, strooi hetsauspoeder door het vocht en laat het in de oven in ca. 5 minuten binden. Maak de saus af met de zure room en leg de kipstukjes terug in de saus.

Kip In Kerriesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept