Snij de eend in stukken, wrijf ze goed in met zout en leg ze in een platte schaal, bedek ze met de gehakte laurier, de kruidnagelen en de peper. Afdekken en 24 uur laten macereren in de koelkast. Maak de delen zorgvuldig schoon, Leg de eendedelen in een braadpan, bedekt ze met het gesmolten ganzenvet en laat ze op laag vuur sudderen gedurende 1.20 uur. Maak twee grote (weck)flessen goed schoon in kokend water, droog ze zeer goed af en vul ze met de eend. Flessen volgieten met het ganzenvet zodanig dat de delen onderstaan. Doe de deksels dicht zet de flessen in een ruime pan water en laat ze zacht koken gedurende anderhalf uur. Vervolgens helemaal af laten koelen. Zet ze vervolgens koel en donker weg. Acht dagen laten staan voor de eend te gaan gebruiken. Mogelijkheden: zacht verwarmen in een koekenpan, of grillen op een barbecue. Wel het ganzenvet goed verwijderen anders gaat dat verbranden. In het ganzenvet kunnen prima aardappeltjes gebakken worden.