Mosselen Van De BBQ

2
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak 4 porties van een halve kilo per portie mosselen Als je per persoon 2 porties hebt ,is dat ook prettiger eten. Neem 4 stukken aluminium folie en leg daar 1/4 deel groente op en strooi er ook 1/4 deel kruiden bij Leg nu op die groente 1 portie mosselen en vouw de folie iets dicht Nu heb je nog ruimte om er een klein scheutje wijn of bier bij te doen. Vouw het geheel dicht maar geeft de mosselen wel de ruimte, ze moeten immers wel open kunnen gaan staan. Herhaal dit met alle porties. Nu je 4 "zakjes" met mosselen hebt, is het belangrijk dat de bbq smeult Dan kun je 2 pakjes op de bbq zetten. Het geluid dat hoort wanneer de mosselen garen, lijkt een beetje op poppen van popcorn. Wanneer de mosselen uit "gepopt" zijn, zijn ze gaar. Kijk tegen het eind stiekum even ( of ze allemaal open zijn) Ga nu lekker eten en zet onder tussen die andere 2 pakketjes op de bbq.

Mosselen Van De BBQ is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Quesadillas van de BBQ
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept