Maak 4 porties van een halve kilo per portie mosselen Als je per persoon 2 porties hebt ,is dat ook prettiger eten. Neem 4 stukken aluminium folie en leg daar 1/4 deel groente op en strooi er ook 1/4 deel kruiden bij Leg nu op die groente 1 portie mosselen en vouw de folie iets dicht Nu heb je nog ruimte om er een klein scheutje wijn of bier bij te doen. Vouw het geheel dicht maar geeft de mosselen wel de ruimte, ze moeten immers wel open kunnen gaan staan. Herhaal dit met alle porties. Nu je 4 "zakjes" met mosselen hebt, is het belangrijk dat de bbq smeult Dan kun je 2 pakjes op de bbq zetten. Het geluid dat hoort wanneer de mosselen garen, lijkt een beetje op poppen van popcorn. Wanneer de mosselen uit "gepopt" zijn, zijn ze gaar. Kijk tegen het eind stiekum even ( of ze allemaal open zijn) Ga nu lekker eten en zet onder tussen die andere 2 pakketjes op de bbq.