Snijd de ribbetjes in afzonderlijke ribbetjes als dat nog niet gebeurd is. Snijd de uien in dunne plakjes. Pers en hak de knoflook en de gember. Verhit de olie in een zware pan of stoofpan. Voeg de ribjes, uien, knoflook en gember toe. Roer het 5 minuten bij hoge temperatuur door de olie. Giet er de bouillon, suiker en sojasaus bij, maak op smaak af met peper en zout. Breng de inhoud van de pan aan de kook en roer de ribjes 3 a 4 minuten door de kokende saus. Doe een deksel op de pan, breng de temperatuur sterk omlaag en laat ongeveer een uur stoven. Draai de ribjes elke 20 minuten om. Laat de ribjes dan uitlekken en leg ze in een braadslee. Doe ze dan in een voorverwarmde oven van 200?C en rooster ze gedurende 8 a 10 minuten. Schep, voor de bereiding van de saus, het overtollige vet af van de overgebleven vloeistof in de pan. Voeg de gehakte ui toe en kook 3 minuten bij matige temperatuur in het vocht. Meng het maizenamengsel met de bouillon. Giet het in de pan met de sherry, suiker, bouillontablet, ve-tsin en sojasaus. Roer tot de saus dikker wordt. Schik de ribjes op een schotel en giet er de saus over.
Varkensribbetjes Op Chinese Wijze is een recept van Smulweb.nl