In plaats van clementine-sap kunt u ook sinaasappel-, mandarijn- of satsuma-sap gebruiken en als vervanger voor de kippenbouillon kunt u ook water gebruiken. Hak de gemberwortel fijn, pers de clementines uit en bewaar hiervan wat van de schil. Verhit de boter en de olie in de pan, fruit er de uien in met een snufje zout, tot ze zacht en goudgeel zijn. Voeg de gember en wortelen toe en laat het geheel nog een paar minuten zacht bakken. Voeg dan de bouillon, het clementinesap en de peper toe. Breng het aan de kook en laat het dan ongeveer 20 minuten sudderen tot de wortelen gaar zijn. Giet de soep door de zeef in de kan. Doe de vaste ingredienten met wat gezeefd kookvocht in een blender en pureer ze, waarbij u indien nodig extra kookvocht toevoegt. Is het een gladde moes geworden, voeg dan de rest van het kookvocht toe en pureer opnieuw. Warm, indien nodig, de soep op, proef deze even en breng hem op smaak. Serveer de soep in kommen en garneer het gerecht met sliertjes van de limoen- en de clementineschillen.
Wortel-gembersoep Met Limoen En Clementine is een recept van Smulweb.nl