Schil de ananas en snijd de rondingen recht af zodat ananas vierkant wordt. Bewaar alle afsnijdsels van de ananas om er later de ?soep? van te maken. Snijd dikke plakken tot aan harde kern. Snijd de plakken in gelijkmatige blokjes van circa 4 x 2 ? cm, steek deze overlangs door met een grillpen of sateprikker. Rijg een rozemarijntak, vanillestokje of citroengrasstengel door de ananasblokjes zodat deze aan beide kanten er uit steekt. Bestrooi de ananas met rietsuiker, besprenkel met iets sinaasappelsap en laat dit 5 minuten intrekken. Verhit een anti-aanbakpan ingevet met plantaardige olie en bak de ananas ?toffees? aan elke zijde goudbruin. Pureer de afsnijdsels met het resterende sinaasappelsap in de blender en giet door een zeef. Schenk de ananas ?soep? in een diep bord, leg de warme toffee erin met daarbij een flinke toef kwark.