Wrijf de rode vruchten droog schoon en verwijder de steeltjes. Halveer de grote exemplaren. Schil de andere vruchten, ontpit ze en snij ze in dobbelsteentjes. Verwarm de sauternes, blambeer. Doe er het harde fruit en de suiker bij, laat 2 minuten tegen de kook aan sudderen en zet de pan van het vuur. Doe er de rode vruchten bij en het takje verse munt, en laat afkoelen. Sinaaskoekjes: Roer de boter met de fijne suiker en de eieren tot een gladde pasta. Meng er de bloem goed onder, en vervolgens de fijngeraspte sinaasappelschil.Kruid met zout en nootmuskaat, maak er een lange, niet te dikke rol van en zet ze ,verpakt in bakpapier, 1 uur in de koelkast. Klop de eierdooier los met de fijne parelsuiker en rol het deeg erin, Verdeel de rol in schijfjes van zo′n 1/2 cm dik en bak deze koekjes, op de bakplaat, in 10 a 12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 220?C. Dit dessert kunt u de dag tevoren klaarmaken.
Fruitsoep Met Sauternes En Sinaaskoekjes is een recept van Smulweb.nl