Boen 1 sinaasappel en de limoen onder de koude kraan schoon. Rasp of gebruik een citroentrekker voor de schil. Schil de overige sinaasappels, verwijder ook het witte vlies. Snijd in plakken. Pers de limoen uit. Snijd de rode peper in zeer smalle ringetjes, en leg die minimaal 15 minuten (liever een paar uur, zo worden ze minder heet) in het limoensap. Snijd de dikke stukjes steel van de citroenmelisse of munt in zeer kleine stukjes, laat de takjes verder heel. Snijd de gemberbolletjes in 8 partjes. Kneus de stengel sereh een beetje (bijv. met een deegroller). Maak de kardemom-peultjes open en haal de zaadjes eruit. Smelt de boter in een diepe pan en voeg de kardemom zaadjes of het poeder, de peperringetjes (bewaar het sap), de fijngesneden citroenmelissetakjes en de serehstengel toe en verwarm het geheel 3 minuten op laag vuur. Voeg de dubbeldrank, de honing en de djeroek-poeroetblaadjes toe en laat het soepje een half uur zachtjes koken. Zeef de soep. Voeg het bewaarde limoensap naar smaak toe. Serveer direct of warm later op. Leg de plakjes sinaasappel en de partjes gember in diepe soepborden. Verdeel de soep erover. Garneer met de peper-ringetjes en een takje citroenmelisse of munt.
Soep Van Sinaasappel Met Limoen, Honing En Rode Peper is een recept van Smulweb.nl