Gevulde Kalkoen Op Amerikaanse Wijze

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-verhit de boter en fruit eerst de groenten, vervolgens de ingewanden -eventjes laten afkoelen -het brood uitknijpen en met de groenten, de 3 eieren en de peterselie mengen; als het deeg te vast is doe er dan nog 1 ei bij; als het te slap is roer er dan paneermeel door -vul de kalkoen en de buikopening toenaaien met keukengaren -leg de kalkoen met de borst naar bovenin de braadslee en dik met boter inwrijven -de soepgroenten klein snijden en rond de kalkoen leggen -op de onderste richel van de oven zetten en 30 min braden -overgiet met de helft van de wijn, omdraaien en nog eens 30 min braden -temper dan de hitte in de oven naar 160?C en de kalkoen met de borstzijde omhoog, nog eens 2,5 a 3 uur braden -altijd opnieuw met bouillon, wijn, braadjus overgieten !!!!!! -de bataten schillen en in blokjes van 1 cm snijden en koken in overvloedig gezouten water in 10 min gaar koken -in een goed ingevet en met bruine suiker bestrooid bakblik leggen en beleggen met vlokjes boter en marshmallows -de kalkoen uit de oven nemen en de bataten op de bovenste richel op 220?C in circa 10 min gratineren -de saus door een zeef halen en een beetje inkoken -de kalkoen trancheren en met de saus en de gegratineerde zoete aardappelen serveren

Gevulde Kalkoen Op Amerikaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept