-verhit de boter en fruit eerst de groenten, vervolgens de ingewanden -eventjes laten afkoelen -het brood uitknijpen en met de groenten, de 3 eieren en de peterselie mengen; als het deeg te vast is doe er dan nog 1 ei bij; als het te slap is roer er dan paneermeel door -vul de kalkoen en de buikopening toenaaien met keukengaren -leg de kalkoen met de borst naar bovenin de braadslee en dik met boter inwrijven -de soepgroenten klein snijden en rond de kalkoen leggen -op de onderste richel van de oven zetten en 30 min braden -overgiet met de helft van de wijn, omdraaien en nog eens 30 min braden -temper dan de hitte in de oven naar 160?C en de kalkoen met de borstzijde omhoog, nog eens 2,5 a 3 uur braden -altijd opnieuw met bouillon, wijn, braadjus overgieten !!!!!! -de bataten schillen en in blokjes van 1 cm snijden en koken in overvloedig gezouten water in 10 min gaar koken -in een goed ingevet en met bruine suiker bestrooid bakblik leggen en beleggen met vlokjes boter en marshmallows -de kalkoen uit de oven nemen en de bataten op de bovenste richel op 220?C in circa 10 min gratineren -de saus door een zeef halen en een beetje inkoken -de kalkoen trancheren en met de saus en de gegratineerde zoete aardappelen serveren
Gevulde Kalkoen Op Amerikaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl