Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 5 min. neem de pan van het vuur. schil de appel, snijd hem in vieren, en verwijder het klokhuis.snijd de appel en de casselerib in stukjes. doe de zuurkool in een lage ovenschaal, en trek de sliertjes met een vork los. voeg de gefruite ui de appel, de casselerib, de komijnzaadjes, wat peper en de zure room toe, en meng het geheel goed door elkaar. leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.leg de deegplak op de ovenschaal en plak de randen met wat water vast op de zijkant van de schaal. snijd in het midden van het deeg een rond gaatje uit, zodat de stoom kan ontsnappen. versier het bladerdeeg met eventueel wat restjes deeg. bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei. bak de schaal in het midden van een voorverwarmde oven (200 gr.) in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Zuurkoolschotel Met Bladerdeegdeksel is een recept van Smulweb.nl