Snij de yams, cassave, zoete aardappel en banaan in kleine stukjes. Maakt de bouillon (zelf of ) met de twee zakjes groentesoep en voeg hieraan de merg toe en de mais. Wanneer de soep op temperatuur is zet je het vuur zacht en voeg je de gesneden ingredienten toe, met uitzondering van de banaan. Ook de madam jeanette mag er in. Laat deze heel. Wanneer de soep klaar is, kan je hem kapot maken en de soep naar smaak pittiger maken. Meng de gehakt met zwarte peper (naar smaak) en draai er kleine soepballetjes van en voeg deze toe aan de soep. Wanneer je kip wilt gebruiken, bak de kip dan eerst tot deze net gaar is voordat je deze toevoegd aan de soep. Zet het vuur weer hoog tot de vlees/kip gaar is en voeg de banaan toe. Doof het vuur en laat de soep een paar uur staan. Wanneer je de banaan te lang meekookt wordt deze droog en gaat de zoete smaak er vanaf. Ook de kip niet te lang voorbakken, anders wordt ook deze droog.
Bananensoep Van Miguelito is een recept van Smulweb.nl