De oven voorverwarmen op T?6 (180?C). Leg de schijfkorstdeeg op een grote taartvorm, drug de borden stevig aan en snij het overtollige deeg rondom af. Dek af met bakpapier en gedroogde bonen, en zet een 15-tal minuten in de oven. Ondertussen de melk laten koken. Het ei kloppen met 50gr suiker en de bloem. Er beetje bij beetje de kokende melk opgieten, goed mengen. Tenig overgieten naar het pannetje en op een zacht vuutje laten indikken onder voortdurend roeren met een houten lepel (opgellet : de creme mag niet koken). Giet de creme in een diep bord en laat afkoelen. Wanneer de taartbodem gebakken is, het papier met de bonen wegnemen en eveneens laten afkoelen. Pel de perziken en snij ze in reepjes. Smeer de creme uit over de taartbodem; schik daar de perzikreepjes op. Laat de 70 gr resterende suiker smelten met 2 soeplepels water. Van zodra de karamel blond wonit, van het vuur nemen en 30 seconden wachten; over de perziktaart gieten. Goed laten afkoelen en versieren met de fijngehakte limoenschil. Zo opdienen, of vergezeld van een bolletje vanille-ijs.
Gekarameliseerde Perziktaart is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Absoluut De Lekkerste Appeltaart Met Een Beetje Rum!!!