Was de oesterzwammen met azijnwater zonder ze te drenken. Snijd de grote in stukken en leg ze opzij. Snijd de zalmfilets in vier stukken. Grill ze in 1 eetlepel olijfolie in een pan met antikleeflaag op een matig vuurtje. Draai ze voorzichtig om, kruid met peper en zout en laat verder bakken. Haal de zalm uit de pan en stoof hierin de fijngehakte sjalot. Wanneer deze glazig is geworden, overgiet u ze met de vermouth, schraap alles goed los van de pan en laat tot de helft inkoken. Voeg de visbouillon, de room, de dragon en de dille toe en laat nog twee minuten indikken. Bak ondertussen u de oesterzwammen in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook, wat zout en peper toe. Doe de zalm terug in de pan, breng op smaak en laat alles nog eens twee minuten sudderen. Schik de zalm op borden en leg de oesterzwammen waarover u wat gehakte peterselie strooide erlangs.
Zalmfilets Met Oesterzwammen is een recept van Smulweb.nl