Snijd de lamsfilet in niet te kleine blokjes. Snijd de geschilde aardappelen in plakken van 1 centimeter dik en kook ze in +- 10 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd de ui in de lengte in repen. Snipper de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes. Breek de schoongemaakte sperziebonen in tweeen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een pan en braad de blokjes lamsvlees met niet teveel tegelijk rondom aan. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met wat zout, peper en de kruiden. Laat de ui kort meebakken. Voeg de knoflook, bleekselderij, wortel, sperziebonen, tomaat en het verkruimelde bouillontablet toe en giet 1/4 liter heet water in de pan. Verdeel de plakken aardappel dakpansgewijs over de inhoud van de pan, bestrijk ze met de olie en bestrooi met wat zout en peper. Breng met het deksel op de pan aan de kook en zet de pan 30 minuten in een op 180 graden dl voorverwarmde oven of zolang tot de aardappelplakjes gaar zijn. Neem 10 minuten voor het einde van de oventijd het deksel van de pan om de aardapelen licht te laten kleuren. Bestrooi met de peterselie en zet de pan op tafel.
Lamsfilet Met Sperziebonen En Aardappelen. is een recept van Smulweb.nl