OK, je hebt dus je stokbroodje (of je pistoletje). Daar kan je eindeloos op door varieren. Ik noem maar wat: behalve boter, ook kaas erop doen, en/of spek, bacon of ham. In de praktijk is gebleken dat spek of bacon in kleinere stukjes makkelijker weghapt. Wikkel het brood in plakjes spek en/of bacon Voeg gedroogde kruiden toe, zoals Italiaanse (pizza)kruiden, Provencaalse kruiden, etc. Experimenteer!!! veel mensen huiveren nog van olijven (hoe is het mogelijk...). Doe, als mensen bij je mee-eten, in het opengesneden stokbrood plakjes of stukjes olijf. Ervaren olijf-eters kunnen ook wel uit de voeten met halve olijven. Gevulde olijven zijn extra spannend! andere vul-ideetjes: stukjes ansjovis (even weken in melk scheelt aanzienlijk in de zoute smaak), stukjes tonijn uit blik (naar eigen smaak op olie- of op waterbasis), plakjes tomaat (ik prefereer trostomaten), besmeren met pesto (al dan niet samen met de kruidenboter), etc etc etc. Laat je inspiratie maar zijn gang gaan!
Toveren Met Afbak-stokbroodjes is een recept van Smulweb.nl