4 Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten). Intussen schil je de appels en snij je ze in 4 partjes. Klokhuizen eruit, en elk appelpartje snij je weer in 4 plakjes. Druppel wat citroensap over de plakjes, zodat ze niet verkleuren.
2 Leg het bakpapier op de bakplaat. De bootjes mogen komen! Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om. Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes. Leg ze op de bakplaat. Klop in een kopje met een vork de eierdooier met 1 eetlepel water los. Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes. Strooi ook het paneermeel erover.
3 Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem. Meng in een kopje kaneel en suiker door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker.
4 Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven). Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten. Bevat per eenpersoonsportie: energie 230 kCal - eiwit 3 g vet 11 g - koolhydraten 29 g