Aarbeienmolentjes

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het deeg de bloem met de Backinpoeder mengen en zeven Doe het mengsel in een beslagkom De kwark, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poedersuiker en zout toevoegen De ingredienten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in 1 minuut kneden verwarm de oven voor op 180*c. Aansluitend op een met bloem bestrooid werkblad een rechthoek uitrollen van (48 x 36 cm), vervolgens 12 vierkanten van 12 x 12 cm uitsnijden De deegvierkanten op 2 bakplaten (met bakpapier bekleed) leggen Voor de vulling de aardbeienkwark en kwark mengen Verdeel de kwark over het midden van de 12 vierkanten De hoeken vijf cm naar het midden insnijden Vervolgens twee tegenover gelegen deegpunten over de kwarkvulling leggen. Verwarm de oven voor Voor het bestrijken en bestrooien het eidooier met melk vermengen Het deeg daarmee bestijken en met hagelsuiker bestrooien De bakplaten na elkaar (bij heteluchtoven tegelijk) in de oven schuiven het geheel 20 min. bakken Het gebak met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster leggen Laat het gebak afkoelen Voor het garneren en bestrijken de aardbeien wassen, laat de aardbeien uitlekken, ontsteel de aardbeien en snijd de aardbeien in 4 stukjes De aardbeienmolentjes met de aardbeien garneren De aardbeienjam met water mengen, door een zeef strijken en in een kleine pan doorroeren en aan de kook brengen De aardbeien en de gebakspunten ermee bestrijken Laat de jam hard worden

Aarbeienmolentjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker