Bram Bokkepoots Chocoladecake

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt 225 gram chocolade boven een pan met kokend water. Roer de boter erdoor tot hij gesmolten is. Roer het meel, de suiker en de losgeklopte eidooiers erdoor. Klop het eiwit stijf. Schep voorzichtig de helft van het eiwit door het chocolademengsel tot het goed vermengd is. Schep de rest van het eiwit erdoor en stort daarna de massa in de taartvorm. Bak de cake ongeveer 35 minuten. Bovenop zal een dunne korst ontstaan. Wanneer je er met een breinaald in prikt zal het lijken of hij nog niet gaar is, maar het hoort zo. De cake zal bij het afkoelen steviger worden. De cake laten afkoelen tot hij koud genoeg is om vast te pakken. Haal uit de vorm en verwijder het papier. Smelt de overige 225 gram chocolade met de creme fraiche bovenop een pan met kokend water. Af en toe roeren tot alles is gesmolten en vermengd. Laat het mengsel een beetje afkoelen. De cake heeft de neiging in het midden een beetje in te zakken, dus zet hem ondersteboven voor het aanbrengen van de glazuur. Spatel zorgvuldig met een mes het glazuur over de hele cake. Laat hem op een koele plaats opstijven. Succes.

Bram Bokkepoots Chocoladecake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept

Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
< 20 min -
Bekijk recept
Italiaanse Perziktaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept