Notenbroodjes

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze 20 minuten wellen. Giet 3 dl handwarm water in de deegkom en roer de broodmix erdoor. Voeg de boter toe en kneed de mix totdat er een soepel deeg ontstaat, doe dit met je handen of met een mixer met deeghaken. Laat de rozijnen uitlekken en doe ze samen met de zonnebloempitten en de hazelnoten bij het deeg. Goed doorkneden, dek de deegkom af met een stuk plastic, en laat 30 minuten rijzen. Vet intussen de bakplaat in met een stukje boter. Maak 10 bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Bedek de bolletjes met een stuk plastic, en laat weer 30 minuten rijzen. Zet de oven aan op 200 graden. Haal het plastic van de bolletjes en schuif met ovenwanten aan de bakplaat in de oven. Bak de bolletjes in 30 minuten in het midden van de oven gaar. Haal de bakplaat uit de oven met de ovenhandschoenen en laat de bolletjes afkoelen. Smullen maar!!

Notenbroodjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Notenbroodje geitenkaas
15 min
Bekijk recept
Chocolade Notenbroodjes
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Snelle Notenbroodjes
20-30 min -
Bekijk recept
Snelle notenbroodjes
0 min
Bekijk recept

Notenbroodje geitenkaas
15 min
Bekijk recept
Chocolade Notenbroodjes
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Snelle Notenbroodjes
20-30 min -
Bekijk recept
Snelle notenbroodjes
0 min
Bekijk recept