1 Verwarm de oven tot ongeveer 150 graden C. Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter of olie. Leg er bakpapier op; vet het papier in. Licht bestuiven met bloem; schud het overtollige eraf.
2 Doe de eiwitten in een kleine kom. Klop de eiwitten met een mixer tot er zachte punten ontstaan.
3 Voeg geleidelijk suiker toe, steeds blijven kloppen tot het mengsel dik en glanzend is. Voeg geleidelijk poedersuiker, citroensap en eventueel een paar druppels kleurstof toe. Nog 3 minuten kloppen of tot alle suiker is opgelost.
4 Schep het mengsel in een spuitzak met rond spuitstuk; maak wormen en slakken op de bakplaat. Versier de vormen met hagelslag en gebruik zuurtjes voor ogen en tanden. 35 minuten bakken of tot ze licht en knapperig zijn. Uit de oven halen, laten afkoelen op een rooster. Bewaar de schuimpjes maximaal 3 weken licht verpakt of in een enkele laag in een luchtdichte trommel op een koele, droge plaats.
Schuimslakken En -Wormen is een recept van Smulweb.nl