1 Doe de boter, suiker en stroop in een pan en verwarm onder zo nu en dan roeren tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 5 minuten koelen.
2 Doe het meel met het zuiveringszout in een grote kom, voeg geraspte gemberpoeder en kaneel toe. Roer grondig.
3 Roer de yoghurt door het afgekoelde stroopmengsel, doe er sinaasappelsap en eieren bij en klop stevig.
4 Voeg het stroopmengsel bij de bloem en klop 3 - 4 minuten totdat stroop en bloem vermengd zijn.
5 Giet het mengsel in een ingevette, ondiepe bakvorm van 30 x 25 cm en bak 35 - 40 minuten in een voorverwarmde oven of tot de koek elastisch aanvoelt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
6 Snijd de koek in de lengte door en snijd de helften in ′vingers′van 2,5 cm breedte. Haal ze uit de bakvorm en bewaar ze minstens 2 dagen in een luchtdichte trommel.
Lange Vingers Van Gemberkoek is een recept van Smulweb.nl