** Ovenschaal invetten met beetje boter. ** Een vel filodeeg van stapeltje nemen, rest onder vochtige theedoek bewaren. Deegvel in vorm leggen en dun bestrijken met boter. Drie vellen filodeeg op dezelfde manier in vorm leggen, zodat ze bodem en wand bedekken. Telkens bestrijken met boter. ** Helft van amandelen erover verdelen. ** Op dezelfde manier nog 3 deegvellen erin leggen. Telkens beboteren en zorgen dat deeglaag ongeveer overal even dik is. ** Eerst kip en dan eimengsel over deeg verdelen. ** Afdekken met 3 vellen filodeeg, bestreken met boter. ** Rest van amandelen erover strooien en dun bestuiven met poedersuiker en kaneel. ** Laatste 4 filovellen bestrijken met boter en "verkreukeld" op pastei leggen. ** Overhangend deeg binnen vorm vouwen. ** Pastei besprenkelen met water en in midden van oven in ca. 40 minuten goudgeel bakken. ** Dun bestrooien met poedersuiker en kaneel en direct serveren.
Marokkaanse Kippastei is een recept van Smulweb.nl