Doe de broodmix met de boter en 3? dl handwarm water in een kom en kneed het tot een glad en soepel deeg. Kneed de gestampte muisjes door het deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat het in een met een vochtige doek afgedekte kom op een warme plaats ca. 15 minuten rijzen. Vet 8 rechthoekige metalen broodblikjes(9x5 cm hoog)goed in met boter. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol ieder stuk deeg tot een ovaal bolletje en leg de bolletjes elk in een broodblikje. Dek de vormpjes af en laat ze nog ca.30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor tot 200?C.Bak de broodjes in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodjes iets afkoelen en neem ze uit de vormpjes. Roer een glazuur van de poedersuiker met de limonadesiroop. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met het glazuur en bestrooi met de hagelslag. Per stuk:1700 kj/400 kacal,7 g eiwit,7 g vet,77 koolhydraten.
Anijsbroodjes Met Kerst is een recept van Smulweb.nl