Ovenstand: 3 (170 graden C.) Vet een vierkant bakblik van 20 x 20 cm in. Bedek de binnenkant met vetvrij papier. Snij de boter in stukjes en doe deze met de stroop in een pannetje. Laat dit op een zacht pitje smelten. Zeef het meel met de gemberpoeder, kaneel en het zout in een schaal. Maak een kuiltje in het midden. Giet het stroopmengsel langzaam in het kuiltje en roer er tegelijk wat meel vanaf de randen door. Doe er dan de marmelade, het ei en het water erbij en meng alles doorelkaar. Het mengsel moet smeu?g zijn en gemakkelijk van een lepel afglijden. Als het stijf is, doe je er nog een beetje water bij. Giet het mengsel in het bakblik en maak het met een mes gelijk. Bak de koek in het midden van de oven gedurende een uur. De koek is gaar als hij goudbruin is en in het midden terugveert als je erop drukt. Als je er een breinaald in steekt moet deze er droog uitkomen. Laat de koek 15 minuten in de vorm afkoelen en zet hem daarna op een taartrooster.
Marmelade-Gemberbrood is een recept van Smulweb.nl